Home Dagen

STAP budget FAQ

Aanvragen van het STAP budget

Wij kunnen het budget niet voor je aanvragen. We kunnen wél een plekje voor je vrijhouden bij de cursus totdat jij weet of je het budget toegekend hebt gekregen. Je vraagt het STAP budget aan bij het UWV. Bij de aanvraag heb je een vooraanmeldbewijs van ons nodig. Zie hieronder bij de FAQ hoe je dat doet. Kijk ook op stapuwv.nl/p/voorportaal.
We adviseren je allereerst te kijken naar de mogelijkheden tot vergoeding van de cursus bij je werkgever of de instelling waar je werkt. Zijn daar geen mogelijkheden, probeer dan het STAP-budget aan te vragen.

Veelgestelde vragen over het STAP budget

Hoe werkt het aanvragen van het STAP budget?
Kijk voor de volledige informatie op de website van het STAP budget: stapuwv.nl/p/voorportaal
Er is elke 2 maanden een nieuwe ronde om budget aan te vragen. Tussen aanvraag-ronde en start cursus moet minimaal 4 weken zitten. Je kan dus bv bij de ronde van 28 februari budget aanvragen voor cursussen die starten na 28 maart. Voor het aanvragen van het STAP budget heb je een vooraanmeldbewijs voor de cursus nodig (zie de volgende vraag).

Hoe maak je gebruik van het STAP budget bij onze cursussen?
Stuur een mailtje naar info@systeemacademie.nl en vermeldt voor welke cursus je je wil inschrijven middels STAP (dus de naam van de cursus en de data van de cursus).
Vermeldt daarbij de inschrijvingsgegevens: naam, privé-mail en -telefoon, straatnaam, huisnummer, postcode en woonplaats. En geef eventueel je beroepsregistratienummer voor de accreditatiepunten.
Voor het STAP vooraanmeldbewijs hebben we nog je geboortedatum nodig.

Kan je ook de koffer via het STAP budget aanvragen?
Nee, het STAP budget geldt alleen voor opleidingen en cursussen.

Wanneer is de volgende ronde van het STAP budget?
De eerstvolgende ronde is op 28 februari 2023 om 10 uur. De ronde van 2 januari heeft de overheid laten vervallen. Het budget ervan wordt over de overige rondes van 2023 verdeeld.

Hoe lang duurt het voor je weet of je het budget hebt toegekend gekregen? 
De aanvraag duurt maximaal 4 weken, maar soms hoor je het dezelfde dag al.

Wat doe je nadat ik het budget toegekend heb gekregen?
Mail ons dat je het budget hebt toegekend gekregen en je inschrijving is definitief!

Wat doe je als je het niet toegekend gekregen hebt?
Sommigen laten hun inschrijving staan en betalen vervolgens zelf de cursus. Anderen laten hun inschrijving vervallen en proberen bij de volgende ronde het STAP budget opnieuw aan te vragen.

Staat je vraag er niet bij? Mail ons dan op info@systeemacademie.nl